ichi-E is een duurzame horeca onderneming met oog voor het milieu. Zo zijn diverse ruimtes in het gebouw uitgerust met verlichtingssensoren, zodat de verlichting hier niet onnodig brandt. Tevens is de klimaatinstallatie uitgerust met een WTW (warmteterug winning) installatie; de warme afgezogen keukenlucht wordt via een ingenieus systeem gebruikt om de aangezogen koude buitenlucht gedeeltelijk op te warmen, zodat het weer minder energie kost om de lucht op de juiste temperatuur te brengen voor het weer de binnenruimte ingeblazen wordt.
ichi-E heeft ook een duurzame menukaart met diverse MSC gecertificeerde vissoorten en diverse biologisch geproduceerde kip, vlees en groente. Dit staat op de menukaart aangegeven.
MSC MSC (Marine Stewardship Council) staat voor duurzaam gevangen vis. Visproducten of visgerechten met het MSC-keurmerk zijn gegarandeerd duurzaam gevangen en kunnen volledig terug getraceerd worden naar de visserij waaruit de vis afkomstig is.
ichi-E is het eerste Japanse restaurant in Nederland, die een zogenaamde MSC Chain of Custody certificaat heeft. Ons MSC registratienummer is: SGS-NL-MSC-C-0791. ichi-E heeft enkele visgerechten op de menukaart staan gemaakt van duurzaam gevangen vis. Deze gerechten zijn te herkennen aan het volgende logo: